2 Ekim 2015 Cuma

Bir Bebeğin Kaç Tane Mama Sandalyesi Olabilir ?





Janjan oturmaya başladıktan sonra ilk olarak bir mama sandalyesi almaya karar verdik. Büyük bir bebek mağazasına giderek bir sürü çeşit arasından bir tanesini beğenerek satın aldık. 
Kocaman mağazada makul boyutlarda görünen mama sandalyesi eve getirip kurduğumuzda heybetle salonun ortasında oturur oldu. İade edebilirdik ama ne de olsa 36 ay (!) kullanacağımız için iade etme seçeneğimizi eledik Cahillik işte :)

1. mama sandalyesi 3 kademe ayarlı,2 tepsili,kilitlenebilir tekerlekli,alçaltıp yükseltebildiğimiz bir uzay mekiği gibiydi. Sadece beslenme dönemlerinde kullanmadım;evdeki halıların kalktığı yaz günlerinde Janjan'ı içine koyarak evde "düt düüüt" nidalarıyla dolaştırıp oyun dahi oynadım. Ancak evimiz maalesef bu sandalyenin büyüklüğünü her fırsatta yüzümüze çarptı. 

Zamanla misafirliğe gittiğimiz yerlerde ihtiyaç haline dönüşünce "bebek koltuğu" olarak da lanse edilen 2. mama sandalyemizi aldık. O evden içeri girer girmez ilk mama sandalyesi boynunu bükerek temizlenip paklanıp "bir gün aileye yeni bir bebek gelirse ihtiyaç olur" düşüncesiyle balkonumuzdaki yerini aldı.


2. mama sandalyemizi hemen hemen aklınıza gelebilecek her yerde kullandık. Kanepenin üzerinde (ebeveyn gözetimi olmadan kanepe,koltuk gibi yumuşak zeminlere konmaması gerektiğini belirteyim), evde,misafirlikte ve dışarıda yemek masasının üzerinde hatta Janjan'ı yıkarken tepsisini çıkararak küvette kaydırmaz pedin üzerine koyarak bile kullandık. Ama öyle bir zaman geldi ki Janjan tepsiyi iki eliyle kavrayıp çekerek çıkartıp koltuktan kalkıp kaçmaya başladı. Geçiş döneminde bebek koltuğumuz için büyük ama sandalyede oturup yemek yemek için küçük bir yavrumuz vardı. 

3. mama sandalyesi arayışına girdik. Kriterler belliydi. Artık öğrenmiştik. 

  • Mama sandalyeleri lanse edildiği gibi 3 yaşına kadar kullanılacak bir gereç değil bu nedenle çok pahalı ve komplike bir şey almaya gerek yok. Amaç bebeğinizin rahat oturup yemeğini yiyip kalkması.
  • Misafirliğe gittiğiniz yerde kullanabilmek önemli;bu nedenle portatif olmalı
  • Gerektiğinde tepsisi çıkartılarak yemek masasına yaklaştırılabilmeli; bebek yemek masasına dahil olduğunu hissederek akşam yemeği ritüeline daha kolay alışıyor
Bu kriterleri karşılayan 3. mama sandalyemizi dışarıda yemek yemek için sık gittiğimiz bir mekanda bulduk. Her gittiğimizde yanımızda bebek koltuğumuzla gidip Janjan'ı masanın üzerine yerleştirdiğimiz için o güne kadar mama sandalyeleri olup olmadığını sormamıştık. Rahatlığını gördükten sonra eve giderken aldık. 2. mama sandalyemiz de boynunu bükerek temizlenip paklanıp "bir gün aileye yeni bir bebek gelirse ihtiyaç olur" düşüncesiyle balkonumuzdaki arkadaşının yanında yerini aldı.

3. mama sandalyesine ne mi oldu ? Salonda baş köşede "yemek yemiceeeem" krizleri sırasında Janjan'ın kaçmasını engellemek için kullanılmak üzere duruyor . 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder