3 Mart 2016 Perşembe

Bir Tabu : Çocuk Güvenlik Kayışı




Yazıyı okuyana kadar önyargılarınızı rafa kaldırmanızı rica ediyorum öncelikle.

Çocuk güvenlik kayışları dünyanın pek çok ülkesinde yaygın olarak kullanılıyor olmasına rağmen bizim hayatımıza girmesi daha bir kaç yıl öncesine dayanıyor. Ancak pek kabul edebilmiş , özümseyebilmiş değiliz.
Çevremden aldığım ilk tepkiler "aaaa bu ne böyle evcil hayvan gezdirir gibi" "yapma!!! hiç hoş bir görüntü değil" gibi yargılayıcı ve empatiden uzak söylemlerdi. Tabi ki her ne sebeple olursa olsun bir canlının bağlanıyor olması kabul edilebilir değil ancak ben JanJan'ın özgürlüğünü kısıtlamak için değil onu ve aslında içimdeki.evhamlı kadını daha özgür kılmak için kullandım. Ve hiç pişman değilim bir daha yavrum olsun yine yaparım

Dışarıya çıktığınız zaman bir yere oturup 1 yaş grubu çocukları ve ebeveynlerini gözlemlerseniz vereceğim örneklere şahit olacaksınız.
Anne veya babası arkada kendisi önde paytak paytak koşan ve bir müddet sonra ya elinden ya kıyafetinden yakalanarak çekiştirilen , anne veya baba yorulduğu için yürüme hevesine doyamadan arabaya oturtulan , araba yoksa kucağa alınan, zaptedilemediyse dengesizce yere çakılan çocuklar var etrafımızda.
Madalyonun diğer yüzünde ise zaten kısıtlı olan sosyal hayatını çocukları peşinde paranoyakça yaşayan ebeveynler yer alıyor.

Janjan ayaklanıp yürümeye başladıktan sonra 75 cm boyundaki bir bebeği elinden, kolundan, montunun kapşonundan çekiştirmek, suretiyle düşmesini engellemeye çalışarak yürütmek bana pek doğru gelmedi. Aldığım güvenlik kayışı ile her yerde gönlünce dolaştı ve tahmin edemeyeceğiniz kadar çok kazayı engelledik.
Hem JanJan hem de ben ihtiyacımız olan özgürlük ve güvenlik alanlarına aynı anda sahip olduk. O yüzden bırakın etraftaki insanların yargılayıcı bakışlarını bir kenara.  Kullanmak.istiyorsanız Cahil Anne tavsiye ediyor

#cahilanne #janjan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder