12 Mart 2016 Cumartesi

Bir bebek alışverişi klasiği Havuzlu Han

Çiçom 2. yavrusunu bekliyor . Heyecanımız dorukta; 3. trimestera girdik. Kızımız geliyor.


Bir öğlen yemek yerken "alışverişe başlamam gerekiyor artık" deyince ben de çanlar çalmaya başladı. Bana her şeyi deyin ama bebek ve alışveriş kelimelerini aynı cümlede kullanmayın bu Cahil Anne kaybediyor aklını. 
"Yaaaa Çiçooom sen hiiiç üzülme senin yanında ben varım hallederiz" dedim.Hemen ajandalardan en yakın ve en uygun tarihi bulup izinlerimizi aldık. Ve dün sabah 08:00'de Çiğdem'e doğru yola çıkmıştım.
Öncelikle bir Bebek alışveriş listesine ihtiyacınız olacak. Eğer elinizde yoksa hiç üzülmeyin ben test edilmiş onaylanmış bir listeyi daha önce paylaşmıştım linki : 

http://www.cahilanne.blogspot.com.tr/2015/10/bebek-alsveris-listesi.html

Alışveriş listenizi aldıktan sonra sıra geliyor alışveriş için gereken bütçeye; esnaf nakit ödemelerde %10 indirim yapıyor. Hemen açıklayayım banka kartıyla veya kredi kartıyla tek çekimden bahsetmiyorum ; elden nakit ödeme. Kredi kartı ile ödeme yapmak isterseniz her dükkanda pos makinası mevcut. Ben her gidişimde farklı anne adaylarıyla minimum 1.000 TL harcamış şekilde handan çıktım. 

Liste hazır ; paracıklar cebe konduysa; nasıl, ne zaman ve hangi saatlerde gideceğinize karar vermeniz lazım. Biz arabayla gittik. Anadolu yakasından Eminönü'ne 1 saatte vardık ancak bir bu kadar da boş otopark bulabilmek için harcadık. Galata Köprüsü'nden tam 3 defa geçmek zorunda kaldık. Aracınızla gidecekseniz Galata Köprüsü'nü geçtikten sonra sağa Taksim istikametine devam edin ; iett garajını geçer geçmez sağda Zindan Cafe'nin yanında İspark tabelasını göreceksiniz. Arabanızı buraya park edip 300 m kadar yürüyüp yaya alt geçidiyle yolun karşısına geçebilirsiniz. 
Araba dışında Anadolu yakasındaki anne adayları için vapur ve Marmaray güzel bir alternatif. 
Bol gezmeli bir aktivite olduğu için 8. aya girmeden gitmelisiniz. Havuzlu Han'ı hakkıyla gezmek istiyorsanız min. 3 saat harcayacağınızı garanti ediyorum. Dönüşün iş trafiğine kalmaması için sabah 10:00'da orada olmanız şiddetle tavsiye edilir.

Listeyi aldık ; paracıklar hazır ; araba , Marmaray veya vapur ile sabah saatlerinde vardık Havuzlu Han'a, artık kapısındayız. 

İçeriye girdikten sonra Çiço'ya en alt kattan yukarıya doğru gezmeyi önerdim. En alt komple tek bir dükkana ait. Giyim, aksesuar, uyku setleri, park yataklar, bebek arabaları, emzik, biberon... kısaca listenizde ne varsa başka hiç bir kata uğramadan hem kendiniz hem de bebeğiniz için her şeyi alıp çıkabilirsiniz. 

Ancak !!! Tecrübe burada devreye giriyor. Kendi üretimimiz diye lanse ettikleri bebek giysileri handaki diğer dükkanlara nazaran oldukça pahalı. Şöyle bir örnek vereyim : Handa 3 body 10 TL ; farklı bir kumaş kullanılarak dikilmiş "lüks" tabir edilen bodylerin tanesi 5 TL. Ama en alt kattaki dükkanda 3 body min. 24 TL ve  lüks bodylerin tanesi 12 TL. Bu nedenle listenizin giyim kısmını hanın diğer katlarındaki dükkanlardan tamamlamanızı tavsiye ediyorum. 

- Dışarı çıkarken kullanılacak tulumlar ve alt üst takımlar 10-25 TL, 
- Günlük kullanılan patikli-patiksiz penye body, alt ve üstler 3 tanesi 10 TL; 
- 10'lu hastane çıkışları 55 TL ama biraz gösterişli dantelli olsun derseniz 150 TL'ye kadar var 
- Ağız tülbentleri 6 tanesi 9 TL 
- Müslin bezler 20 TL
- Müslin bezli bebek havluları 40 TL, normal havlular 20 TL , bornoz + havlu setler 40 TL
- Lohusa gecelikleri , pijama ve sabahlıkları 40-100 TL  

Çiçom gibi yaz aylarında doğum yapacaksanız aklınızda bulunsun yazlık kıyafetler yeni yeni askılarda yerini buluyor. Biraz daha beklemelisiniz. 

Son 5 yılda doğum odası süsleri oldukça revaçta. Hemen hemen herkes en azından bir kapı süsü takıp tebriğe gelenlere bir şeyler ikram edip küçük anı objeleri dağıtıyor. Handa 2. katta yer alan Pelin Bebek (ig : pelin.bebek /web:  www.pelinbebek.com.tr) bu iş için tam biçilmiş kaftan. Keçe, tüllü, çerçeveli kapı süsleri , çeşit çeşit bebek şekeri alternatifleri ile kendinizden geçebilirsiniz. 
Biz fotoğrata gördüğünüz kapı süsünü 15 TL'ye ; kapı uyarı yazısını 4 TL'ye; yıldızları 4 ve ay figürlerini 6 TL'ye aldık Dikkat ettiyseniz kapı süsümüzün üzerinde isim yok ; çünkü henüz kızımızın adı belli değil. Bunun da çözümü var Pelin Bebek'te. Keçeden hazırlanmış alfabeyi alıyorsunuz ; içinde sessiz harflerden 1'er adet sesli harflerden 2'şer adet yer alıyor. Bebeğinizin adına karar verdiğinizde  yapıştırıcı veya sıcak silikon ile yazabilirsiniz. Şeker kavanozları 80 Kr ve piyasa ve internetteki fiyattan 3 Kr daha düşük. İnternetten sipariş vermek isterseniz dükkandaki aynı fiyatla kargoya veriyorlar. 





 Yazması benden , gidip tadını çıkarması sizden.

#bloggeranneler #oyunzamanı #janjan #cahilanne #bloggermom


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder