20 Mart 2016 Pazar

Ayakkabı kutusundan büyülü deniz altı dünyasına


Ayakkabı kutusundan büyülü bir deniz altı dünyasına geçiş yaptık JanJanla.
Boyama ve kesme işlemlerini 4 yaş ve üzeri kuzularla birlikte yapabilirsiniz. Ben hazırlıkları tek başıma yaptım ; yapıştırma yerleştirme sürecinde JanJanla beraberdik.

Malzemeler

- Ayakkabı kutusu
- Balık,ahtapot,deniz yıldızı vs deniz altı canlıları görselleri
- Mavi guaj boya , keçeli kalem
- Misina
- Bant ve sıvı yapıştırıcı
- Uzun ince karton parçası (mavi veya beyaz olabilir)
- İnce köftelik bulgur.


Ayakkabı kutusunu guaj boya ile boyayarak kurumaya bıraktım. Bir gece önceden hazırlayıp kurumaya bırakmanızı tavsiye ederim.

Balıklar, ahtapot, deniz yıldızı, deniz anası, mercan kayalıkları ve yosunları keçeli kalem ile boyayıp kestikten sonra boyaları kurumaya devam ederken kıvrılmamaları için kitap arasına yerleştirdim. Deniz canlılarının çıktılarını aşağıdaki fotoğraflardan alabilirsiniz veya internetten "deniz canlıları boyama sayfası" şeklinde aratabilirsiniz.


























Deniz canlılarını yapıştırıcı ile JanJan istediği yerlere yapıştırdı. Yosun ve mercan kayalıklarının alt kısımlarını kıvırarak kutunun tabanına yapıştırdık.
Ahtapotu misina ve bant ile kutunun yan tarafına tutturduk ancak arzu ederseniz yine misina ile tavandan aşağıya doğru sarkıtabilirsiniz.

Kutunun tabanına ön tarafa karton ile bir set hazırlayıp yapıştırarak kum efekti sağlamak için tabana ince köftelik bulgur döktük.

Hazır olduktan sonra anne oğul beraber deniz altı dünyasına yolculuğa çıktık.







https://www.facebook.com/cahilanne


https://instagram.com/cahil_anne/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder